Co je to mušelín? Jak se starat o mušelínové pleny?


Mušelín považujeme za materiál tak dokonalý, lehký a jemný, že převážná část našeho sortimentu pro nejmenší, je vyrobená právě z něj.

Jedná se o čistou, prodyšnou a až andělsky jemnou tkaninu. Tento tenký materiál se získává ze zkroucených přírodních vláken, díky nimž je tkanina pevná. Tato tenká vlákna mají po utkání mezi sebou malé mezery, což umožňuje látce krásně dýchat. Navíc dokonale propouští vzduch a lze ji použít třeba i jako přehoz přes kočárek.

Mimo plen se z něj vyrábí např. i letní dámské a pánské oblečení.

Odkud mušelín pochází?

Původ mušelínu sahá až do dávného 17. století, kdy se poprvé objevil v Evropě. Původem je však ze Středního východu, tedy dnešního Egypta a arabského poloostrova. Jeho původ je tedy v zemích subtropického a tropického podnebného pásma, kde je díky vysokým teplotám nutnost prodyšného a lehkého materiálu.


Proč je mušelín ideální pro miminko?

  • Přírodní materiál - tkaný ze 100% bavlny, která je velmi šetrná k pokožce
  • Odolnost materiálu - díky speciálnímu tkaní zvládne i opakované praní
  • Praním se neopotřebuje - speciální materiál se postupem času stává lepším
  • Lehkost materiálu - lehký jako pírko a i přesto je neprůhledný
  • Prodyšnost - vlákna mají mezi sebou malé mezery a proto mušelín krásně dýchá
  • Pružnost - miminko tak lze zavinout tak, aby nebylo příliš svázané
  • Dobrá savost - zadržuje tekutiny

Podtrženo sečteno, mušelín je jeden z těch nejlepších a nejdelikátnějších materiálů, které se může dotknout pokožky miminka a vy ho zároveň oceníte pro jeho praktičnost.

Jak se starat o mušelínové pleny?

Jak již bylo řečeno výše, mušelín je materiál, který se postupem času stává lepším a lepším. Čím více ho budete využívat a prát, tím jemnější na dotek bude.

Tento lehký materiál se doporučuje prát v ruce ve studené vodě, případně na jemné praní v pračce (40 stupňů). Mušelín nesušte v sušičce a ani ho nebělte. Plenu samozřejmě můžete vyžehlit, opět ale na nižší stupeň (110 stupňů).

Materiál pro zavinovačku či plenku již vybraný máte. Který vzor zaujme vaše oko nejvíce? Podívejte se na naše mušelínové pleny, která vynikají nejen svým designem, ale i praktičností.